Om Vinterhiet

Navnet Vinterhiet har flere betydninger for meg. Den mest innlysende er at jeg ønsker at huset vårt skal være et godt og lunt sted å søke tilflukt når vinteren setter inn. Men det har også en dypere mening. Mitt barndomshjem heter nemlig Vinterhi. Det er bygget av min oldefar (familienavnet på hans side er Winther, derav Vinterhi), og mormor har vokst opp der. Hun og morfar bygget på og oppdro sine barn der. Så ble huset solgt. Men mamma og pappa kjøpte huset tilbake når jeg var liten, og bygde på litt til. Så hvis jeg noen gang arver det, må vel jeg også bygge på litt. Hehe. Det var et godt sted å vokse opp med skog på ene siden av huset og jorder på andre. Jeg ønsker at mine fremtidige barn også skal få vokse opp på et like bra sted.

Mitt nåværende vinterhi er en leid leilighet på ca 70 kvm, som utgjør halvparten av 2. etasje i et gammelt trehus som har vært brukt som bygdeskole i gamledager. Her bor jeg sammen med tømreren Christian og huskatt/hellig birmaen Sigurd. Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle min interiørstil, men det må bli noe sånt som shabby-rustikk-industriell-landstil. Jeg syns det er lekkert med helt hvite nostalgiske interiører, men det blir litt for søtt for meg. Jeg trenger noen røffe detaljer, og er veldig glad i naturmaterialer som drivved, skinn, lin, rust, stein og sink. Jeg vet å sette pris på gamle ting, og liker å gå på loppemarked og bruktbutikker på jakt etter glemte skatter.

Vi planlegger å bygge vårt eget vinterhi med oppstart våren 2012, så denne bloggen kommer nok til å handle mest om det fram til det står ferdig.